sobanner tall

Inschrijvingen voor 2021-2022 kan nu nog NIET 
Je kan je kind nu nog NIET inschrijven voor schooljaar 2021-2022 in een secundaire school in Bilzen, Hoeselt of Tongeren. 

Dit kan pas vanaf februari/maart 2021. De concrete data worden later vastgelegd en o.a. via deze weg verspreid. Meer informatie, uitleg en de details vind je hier terug in de maand december 2020. De meeste info op deze website gaat nog over inschrijvingen voor dit schooljaar, 2020-2021.


Je bent op de website van lokaal overlegplatform (LOP) Secundair Onderwijs Bilzen-Hoeselt-Tongeren. Start jouw zoon of dochter binnenkort in het secundair onderwijs? Of is er een schoolverandering? Je vindt hier alle info over inschrijven in een secundaire school, in het bijzonder voor het 1e jaar.

Alle secundaire scholen in Vlaanderen moeten zich aan een aantal spelregels houden, bijvoorbeeld over de start van de inschrijvingen, het aantal plaatsen per school, de voorrangsperiodes voor bepaalde leerlingen en de communicatie over inschrijven. In het LOP werden daarrond afspraken gemaakt met alle secundaire scholen. Zo krijgt iedereen gelijke inschrijvingskansen. 

Nog op zoek naar een secundaire school in Bilzen, Hoeselt of Tongeren voor schooljaar 2020-2021?

Je kan je zoon/dochter inschrijven in de school van  je voorkeur zolang er vrije plaatsen zijn.

Is er geen plaats meer in de school van je voorkeur? Dan geeft de school jou daarvan een bewijs op papier. Vraag hier altijd naar.

Door maatregelen i.k.v. het Corona-virus kan je op dit moment enkel digitaal inschrijven. Je mag in deze periode dus NIET zelf naar de secundaire scholen gaan om in te schrijven. 
Hoe je digitaal moet inschrijven, lees je op de websites van de scholen. Als dit niet duidelijk genoeg is, neem zeker contact op met hen voor meer info!
Je vindt alle contactgegevens onder "Scholen" in het menu bovenaan.  

Heeft je zoon/dochter een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs?

De overheid wil bereiken dat alleen leerlingen die het echt nodig hebben, naar het buitengewoon onderwijs gaan.

Daarom kan je je zoon/dochter alleen inschrijven in het buitengewoon onderwijs als je een verslag hebt van een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Uit het verslag moet blijken dat redelijke aanpassingenniet mogelijk of niet voldoende zijn om je kind te laten leren in een gewone school. Je hebt dit verslag nodig om je zoon/dochter in te schrijven in een school voor buitengewoon onderwijs dat het type aanbiedt die op het attest staan.

In Bilzen, Hoeselt en Tongeren zijn er volgende scholen voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO):                     

Provinciale School De Wissel ASSist - Opleidingsvorm 4 - Appelboomgaardstraat 2, 3740 Bilzen, 089 62 92 25 - www.de-wissel.be - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sibbo Tongeren - Opleidingsvorm 3 - Corversstraat 33, 3700 Tongeren - 012 26 03 70 - www.sibbo.be - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sibbo Tongeren - Opleidingsvorm 4 - Oude Kerkhofweg 1, 3700 Tongeren - 012 26 00 20 - www.sibbo.be - e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs naar het gewoon onderwijs?

Dat kan alleen als er redelijke aanpassingenmogelijk zijn. De inschrijving in het gewoon onderwijs is altijd voorlopig ('inschrijving onder ontbindende voorwaarde').

Informeer bij de school en het CLB wat de mogelijkheden zijn. Na de inschrijving in de school voor gewoon onderwijs kunnen je zoon/dochter, de leerkrachten en het schoolteam ondersteuning krijgen uit het buitengewoon onderwijs.

Met een gemotiveerd verslag kan je zoon/dochter wel zonder voorwaarden ingeschreven worden in het gewoon onderwijs en is de nodige begeleiding voorzien.

Meer informatie: Ondersteuning voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.