sobanner tall

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023 kan vanaf 7 maart 2022
  • Je kan je kind vanaf 7 maart 2022 inschrijven voor het eerste leerjaar secundair onderwijs voor het schooljaar 2022-2023 in een school in Bilzen, Hoeselt of Tongeren. 
  • Let op: Door maatregelen i.k.v. het Corona-virus kunnen scholen kiezen of ze op school inschrijven of dat dit digitaal gebeurt. Contacteer de school of bezoek hun website om te weten hoe je dit kan doen. 
  • Je vindt alle contactgegevens van de scholen onder "Scholen" in het menu bovenaan. 
  • Inschrijven voor de hogere jaren (vanaf het "2e middelbaar") kan vanaf 19 april 2022, na de paasvakantie. 
 
Maak een goede schoolkeuze via www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be
Een school kiezen is in deze periode minder makkelijk dan anders. Info- en opendeurdagen zijn niet mogelijk. Scholen doen veel moeite om leerlingen en ouders via verschillende wegen te informeren. Een mooi startpunt voor je zoektocht is www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be. Op deze website vind je heel wat info en hulp om een keuze te maken én een overzicht van alle secundaire scholen in Limburg met concrete informatie erbij. 
 

Is er al een broer of zus op de school waar je wil inschrijven? Of ben je er personeelslid?

  • Je kan je kind al inschrijven van 7 februari 2022 t.e.m. 18 februari 2022.  

Nog op zoek naar een school voor dit schooljaar, 2021-2022?

Je kan je zoon/dochter inschrijven in de school van  je voorkeur zolang er vrije plaatsen zijn.

Is er geen plaats meer in de school van je voorkeur? Dan geeft de school jou daarvan een bewijs op papier. Vraag hier altijd naar.

Door maatregelen i.k.v. het Corona-virus is het niet duidelijk hoe je kan inschrijven. Contacteer de school of bezoek hun website om te weten hoe je dit kan doen. 
Je vindt alle contactgegevens onder "Scholen" in het menu bovenaan.  

Heeft je zoon/dochter een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs?

De overheid wil bereiken dat alleen leerlingen die het echt nodig hebben, naar het buitengewoon onderwijs gaan.

Daarom kan je je zoon/dochter alleen inschrijven in het buitengewoon onderwijs als je een verslag hebt van een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Uit het verslag moet blijken dat redelijke aanpassingen  niet mogelijk of niet voldoende zijn om je kind te laten leren in een gewone school. Je hebt dit verslag nodig om je zoon/dochter in te schrijven in een school voor buitengewoon onderwijs dat het type aanbiedt die op het attest staan.

In Bilzen, Hoeselt en Tongeren zijn er volgende scholen voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO):                     

Provinciale School De Wissel ASSist - Opleidingsvorm 4 - Appelboomgaardstraat 2, 3740 Bilzen, 089 62 92 25 - www.de-wissel.be - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sibbo Tongeren - Opleidingsvorm 3 - Corversstraat 33, 3700 Tongeren - 012 26 03 70 - www.sibbo.be - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sibbo Tongeren - Opleidingsvorm 4 - Oude Kerkhofweg 1, 3700 Tongeren - 012 26 00 20 - www.sibbo.be - e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs naar het gewoon onderwijs?

Dat kan alleen als er redelijke aanpassingen mogelijk zijn. De inschrijving in het gewoon onderwijs is altijd voorlopig ('inschrijving onder ontbindende voorwaarde').

Informeer bij de school en het CLB wat de mogelijkheden zijn. Na de inschrijving in de school voor gewoon onderwijs kunnen je zoon/dochter, de leerkrachten en het schoolteam ondersteuning krijgen uit het buitengewoon onderwijs.

Met een gemotiveerd verslag kan je zoon/dochter wel zonder voorwaarden ingeschreven worden in het gewoon onderwijs en is de nodige begeleiding voorzien.

Meer informatie: Ondersteuning voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Info over deze website
Je bent op de website van lokaal overlegplatform (LOP) Secundair Onderwijs Bilzen-Hoeselt-Tongeren. Start jouw zoon of dochter binnenkort in het secundair onderwijs? Of is er een schoolverandering? Je vindt hier alle info over inschrijven in een secundaire school. 

Alle secundaire scholen in Vlaanderen moeten zich aan een aantal spelregels houden, bijvoorbeeld over de start van de inschrijvingen, het aantal plaatsen per school, de voorrangsperiodes voor bepaalde leerlingen en de communicatie over inschrijven. In het LOP werden daarrond afspraken gemaakt met alle secundaire scholen. Zo krijgt iedereen gelijke inschrijvingskansen.